Vårt samfunnsansvar og miljøsertifiseringer

Barn sover i sengetøy fra Myyk.

Det er superviktig for oss at produktene våre ikke bare er supermyke, men at de også er snille og skånsomme mot dyr, hud, helse – og ikke minst miljøet.

Oeko-Tex® sertifisert bomull

Både vår bomull, produksjon og våre produkter er Oeko-tex 100 sertifisert. Dette betyr at alle komponenter i våre produkter, og prosessene som brukes for å produsere våre produkter, er testet for skadelige kjemikalier og dermed skånsomme både for mennesker og naturen.

Du skal alltid slippe å bekymre deg for spor av allergi- eller kreftfremkallende fargestoffer og kjemikalier i våre produkter.

Les mer om merket Oeko-tex hos forbrukerrådet her, eller les om sertifiseringen STANDARD 100 hos Oeko-tex her.

Har vi GOTS-sertifisering?

Ja, våre håndklær og fabrikken som produserer vårt sengetøy er GOTS-sertifisert. Du kan lese mer om hvorfor GOTS-sertifisering er viktig for oss her.

Fra januar 2021 kan vi meddele at alle våre produkter, også alt vårt sengetøy, vil være GOTS-sertifisert.

Du kan lese mer om GOTS-sertifisering hos forbrukerrådet her.

SMETA revisjon

For sikre gode helse- og arbeidsvilkår brukes også SMETA (Sedex), en revisjonsprotokoll som er “best practice” innen etisk revisjon. Les mer om SMETA her.

Bærekraftig produksjon

Fabrikken vår jobber mot bærekraftige prosesser og bruker ressurser på nytt for å minimere miljøbelastningen. De produserer sin egen energi gjennom solcellepaneler og har bygget sitt eget naturgassanlegg. Her produserer de energi, bruker vannavfallet på nytt og genererer energi til å drive maskinene som brukes til produksjon. Bare dette alene, sparer tonnevis med vann hvert år.

Sammen er vi grønnere

La oss ta vare på planeten vår. Resirkuler emballasjen du mottok produktene dine i og sørg for å ikke kaste sengetøy og håndklær restavfall. Fretex, UFF og andre tøyinnsamlinger samarbeider med flere aktører innen resirkulering av tekstiler. Du kan levere inn tekstiler uansett om det er slitt og hullete, så lenge det er rent og tørt.