Hjemme hos Marianne Theodorsen: nips, farger og hotellputer

MYYK Hjemme Hos - Marianne Theodorsen

Foto: Linn Ellevseth

Når vi Googler «Marianne Theodosen» dukker det opp mange treff som vitner om et liv med en ganske travel hverdag (og lite om hverdagen til en tobarnsmor). 

Karrieren startet altså i noen av Oslos mest ikoniske butikker, før hun jobbet seg opp fra å være deltid, til å bli sjef for sosiale medier og PR hos Høyer. Deretter ble det kanskje naturlig å gå freelance (med 119k følgere på Instagram og en god del internasjonal oppmerksomhet tenker hvertfall vi at det er et naturlig skritt videre). 

Hvordan er jobbhverdagen annerledes etter du ble freelancer?

Jeg sa opp jobben min i Høyer mens jeg var i mammaperm med førstemann fordi jeg ønsket meg mer frihet, og det er jo nettopp det man har som selvstendig næringsdrivende. Jeg elsker å være min egen sjef, å kunne legge opp uka etter hva som passer meg og familien, og å kunne være kreativ på egne premisser. Det er klart det er mye mer usikkert med tanke på det økonomiske, men heldigvis har det gått bra enn så lenge.

Og ikke minst: hva er den største forskjellen på pre og post mamma-livet?

Jeg bruker å si at det å få barn er både det beste og det verste som kan skje deg. Man er jo konstant bekymra for de og halvt zombie grunnet stress og søvnmangel. Men så er det jo også helt utrolig å se de vokse opp, og ikke minst å få all den kjærligheten de gir deg. Allikevel må jeg må si jeg savner å kunne ligge under dyna en hel søndag og se på tv.

Utstråling og forandring

Motegiganten Vogue plukket deg ut som en av 100 (og en av 6 nordmenn) til å representere verdens kuleste gatemote. Det vil vi si er ganske stas. Kan du beskrive stilen din med 3 ord?

I evig forandring.

Hva kan gjøre at du selv legger merke til noen på gata?

Utstråling! Det er alfa og omega.

Når og hvordan vet du at et plagg er en «stayer»? (as in forever)

Jeg er usikker på om jeg kan si det om plagg ettersom jeg elsker å eksperimentere og stilen min er i stadig endring. Når det er sagt er jeg veldig svak for vesker, og har investert i flere klassiske modeller som jeg vet aldri vil være feil.

Hvis du kun fikk beholde et plagg i skapet ditt, hvilket hadde det blitt.

Hahaha det er et helt umulig spørsmål - faktisk.

Beskriv din interiørstil med 3 ord?

Fargerik, koselig og nipsete - er det et ord? Jeg MÅ ha det koselig rundt meg, og elsker å pynte med nips og greier som sakte men sikkert samler seg opp hjemme.

Har du en favoritt-ting, da?

Jeg elsker det store håndtegnede kartet over Paris som vi har i gangen, det kan jeg studere i timesvis. Jeg er også veldig glad i maleriet jeg arvet av besteforeldrene mine - det var en i familien som smuglet det ut fra Indonesia i sin tid da det var forbudt å ta med seg kunst ut av landet. Og så er jeg veldig glad i alt nipset mitt - jeg samler på ikoner for eksempel - til tross for at jeg ikke er religiøs.

MYYK Hjemme Hos - Marianne Theodorsen

La oss si det finnes to typer mennesker i verden; de som ommøblerte og fikset på rommet sitt da de var små og de som ikke gjorde det. Hvilken av de var du?

Definitivt en som ommøblerte og ordnet konstant.

Husker du ditt første soverom? Hva er isåfall det første som faller deg inn med hvordan det så ut?

Jeg husker ikke så mye av selve rommet, men jeg husker jeg brukte å ta med lommelykt og lage hytte inni dynetrekket med alle kosedyrene mine når resten av huset hadde lagt seg.

Hvordan ser drømmesoverommet ut?

Det spiller ikke så stor rolle så lenge senga er myk og jeg kan høre bølgeskvulp når jeg åpner opp vinduene.

Hjemme hos Marianne Theodorsen

Hvis du kunne flyttet inn i et valgfritt soverom eller byttet soverom med noen for en uke... Hvor, hvem, hva?

Bytter med hvemsomhelst som har et soverom som møter kriteriene over her. Det er den absolutte drømmen! Å kunne sovne og våkne til lyden av havet - hver dag.

Et spørsmål jeg har knabbet og flippet om, fra en kjent Costume-spalte: Hva kommer aldri inn på soverommet ditt?

Tynn skumgummimadrass på plankebunn og laken istedenfor dyne.

MYYK Hjemme Hos - Marianne Theodorsen

Its all about that søvn

Med to små barn i hus: hvor mye sover du egentlig om dagen?

Der er noe i den klisjéen med stuptrøtte småbarnsforeldre. Det som holder meg i gang om dagene er håpet om at natta kanskje blir marginalt bedre enn det forrige.

Har du en «morsom» søvnhistorie?

Nei egentlig ikke haha - jeg er ikke en sånn som kan sovne hvorsomhelst eller sover så tungt at ingenting vekker meg. Jeg er helt avhengig av komfort, og helt utrolig kresen på det. Sorry.

MYYK Hjemme Hos - Marianne Theodorsen

Har du noen faste pre og post søvnrutiner?

Tar vitaminer, smører lepper, hender og føtter - og leser bok om jeg ikke er for trøtt.

Nå har du hatt et forhold til MYYK en stund. Hva er dine erfaringer?

Med hånda på hjertet kan jeg si at det er det diggeste sengetøyet jeg noengang har sovet i. Vi skiftet på senga i går ettersom vi skulle få fotograf-besøk og det var første gang jeg sov med laken fra MYYK også - jeg lo faktisk av glede i det jeg la meg i senga for SÅ deilig var det!

Hva savner du fra MYYK?

Jeg ønsker meg putetrekk til hotellputene mine! Da hadde senga vært helt komplett MYYK.

Vi takker for et hyggelig besøk. Følg Marianne på Instagram for inspirerende og fargerike innslag i feeden.