Personverkerklæring

Innledning

Nettstedet myyk.no eies og drives av MYYK AS med org.nr 922 600 406, Waldermar Thranes gate 98, 0172 Oslo.

Nettstedet myyk.no gir deg mulighet til å se, holde av og kjøpe våre produkter over internett. Når du går inn på myyk.no og tar i bruk nettstedet samtykker du til vilkårene og denne personvernerklæringen.

Om vår personvernserklæring
Denne personvernerklæringen forteller deg om hvordan vi samler inn og bruker personopplysninger. 

MYYK AS er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger i forbindelse med bruk våre tjenester. Dette innebærer at 

MYYK AS, ved daglig leder Tony Næss, er behandlingsansvarlig med ansvar og plikter etter personopplysningsloven.

Kontaktinformasjon til behandlingsansvarlig:
Adresse: Waldermar Thranes gate 98, 0172 OSLO
E-post: kundeservice@myyk.no
Organisasjonsnr: 922 600 406

Dine rettigherer

Du har rett til innsyn eller utlevering av de personopplysninger vi har registrert om deg og vi ber deg kontakte oss dersom du ønsker dette. Hvis du oppdager feil i opplysningene vi har lagret om deg ber vi deg ta kontakt med oss på kundeservice@myyk.no.

Ved ønske om sletting av personopplysninger ber vi deg ta kontakt med oss på kundeservice@myyk.no.

Vi vil ikke lagre personopplysninger lenger enn det som er nødvendig for å oppfylle formålet med behandlingen. Vi kan ikke slette opplysninger som er lovpålagt av oss å oppbevare, etter for eksempel Bokføringsloven.

Vi vil svare på din henvendelse til oss så fort som mulig, og senest innen 30 dager.

Formålet/bruk av opplysninger
Formålet med behandling av personopplysninger er å forbedre og videreutvikle MYYK AS sine tjenester, slik at du kan få en best mulig opplevelse. Vi behandler personopplysninger for å sende deg relevant informasjon og personlige tilbud innenfor rammene av markedsføringsloven, med mindre du har bedt oss om noe annet. Har du ikke et aktivt kundeforhold hos oss vil vi bare sende slik markedsføring hvis du har gitt oss et eksplisitt samtykke.

Hvilke personopplysninger behandles
Vi behandler personopplysninger som må til for å gjennomføre kjøp på nettstedet og for opprettelse av kundekort. Disse opplysningene kan knyttes direkte til deg som enkeltperson og er eksempelvis navn, adresse, telefonnummer, kjønn og e-postadresse.


Informasjonskapsler
“Cookies” – eller “informasjonskapsler” – er en standard teknologi som stort sett alle nettsider bruker i dag. En cookie er en liten tekstfil som legges i din nettlesers internminne, og den gjør at vi kan holde styr på hva du legger i handlekurven din og hvilke varer som presenteres, samt gir oss statistikk som vi bruker til å gjøre nettsidene våre bedre for brukerne våre. De fleste moderne nettlesere (Google Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari, Opera, etc.) er innstilt på å akseptere cookies automatisk, men du kan selv velge å endre innstillingene slik at cookies ikke blir akseptert. Vi gjør oppmerksom på at det vil føre til at svært mange nettsider ikke vil fungere optimalt om du ikke aksepterer cookies.


Som de fleste andre nettsteder samler vi inn informasjon automatisk og lagrer den i loggfiler på våre servere. Dette er informasjon som f.eks. IP-adresser, hvilken type nettleser man bruker på våre sider, bredbåndsleverandører (ISP), operativsystemer, dato og tid for besøk, samt en del data om navigasjon.

Bruk av informasjonskapsler er nærmere beskrevet på www.myyk.no/pages/cookies/

Nettstedstatistikk
Vi benytter analyseverktøy for å samle inn informasjon om hvordan nettstedet blir brukt, slik at vi kan gjøre nettsidene våre bedre for deg som besøker oss på nettsiden. For eksempel måler vi antall besøkende, hvilke sider som blir besøkt, hvor lenge et besøk varer. Nettstatistikker genereres av opplysninger i avidentifisert og aggregert form, som vil si at dataene ikke kan identifiseres med deg som enkeltindivid og heller ikke behandles individuelt men som en gruppe.


På myyk.no samler vi anonym besøksinformasjon om alle besøkende via Google Analytics, for å tilegne oss kunnskap om hvordan nettstedet brukes, for å opprettholde sesjoner på våre nettsider, statistikk, trafikk og bruksmønstre for å optimalisere nettsiden for deg som bruker.

Tjenesten HotJar bruker vi for å analysere bruksmønster for å forbedre brukervennlighet på siden. Dataen er anonym og brukes i aggregert form.

Bruk av tjenestene våre
For å gjennomføre et kjøp på nettstedet, trenger vi opplysninger fra deg for at vi skal kunne innfri avtalen om kjøp ovenfor deg. Vi registrerer hva du har handlet og din IP-adresse.

Help Scout er vårt kundeserviceprogram som lar oss kommunisere via e-post med deg som bruker. Når du henvender deg til oss ber vi om navn og e-post for å kunne besvare din henvendelse og for å vite hvem vi kommuniserer med.

Klikk og hent er en tjeneste der brukere på nettsiden kan holde av varer i en fysisk butikk. Her behandler vi opplysninger om navn, telefon og epost for å kommunisere med brukeren.

Fra deg
Ved kjøp av varer på myyk.no må du registrere navn, adresse, gyldig e-postadresse og postnummer. Opplysningene lagres hos oss.


Vi sender ut nyhetsbrev via MailChimp. Vi sender kun ut nyhetsbrev til kunder som har gitt oss tillatelse til å kommunisere med dem via e-post. Dersom du har mottatt nyhetsbrev fra oss, og ikke lenger ønsker å motta disse, kan du melde deg av ved å klikke på link i nyhetsbrev eller ved å sende oss e-post til kundeservice@myyk.no.

Selv om du melder deg av vårt nyhetsbrev vil din e-post og telefonnummer fortsatt være lagret i vårt kunderegister, med mindre du vil at den skal slettes og henvender deg til kundeservice@myyk.no.

Hvor hentes personopplysningene fra?
Vi henter personopplysninger fra deg direkte ved at du oppretter et kundekort eller gjennomfører en handel på nettstedet. Det er frivillig å gi fra seg personopplysninger og du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke ved å deaktivere dette i din kundekonto på myyk.no eller ved å sende oss en mail til kundeservice@myyk.no.

Om deling av personopplysninger
Vi deler i utgangspunktet ikke personopplysninger med andre aktører, men vi har samarbeidspartnere som trenger noe opplysninger for å utføre tjenester. Vi benytter oss av betalingsløsninger fra Klarna og Vipps, som trenger enkelte opplysninger for å gjennomføre transaksjonen. Ved å bruke betalingsløsningene godtar du vilkårene fra betalingsformidleren og våre kjøpsvilkår. Vi oppbevarer ikke kortnummeret ditt. Alle korttransaksjoner og betalingstransaksjoner skjer eksternt hos autoriserte leverandører.

Helthjem og Postnord frakter varene fra oss til deg. Når du bestiller varer fra oss, forplikter du deg til Helthjem og Postnord sine vilkår og våre kjøpsvilkår. Våre kjøpsvilkår finner du på myyk.no/pages/kundesenter.

For at vi til enhver tid skal ha en oppdatert, brukervennlig og sikker nettside benytter vi oss av Simpleness AS som digitale samarbeidspartner. Simpleness AS har innsyn til våre plattformer og servere, hvilket betyr at de har tilgang til personopplysninger lagt igjen på myyk.no. Våre samarbeidskontrakter med disse to leverandørene sikrer at personopplysninger lagt igjen på myyk.no ikke blir misbrukt.

Om sikring av perosnopplysninger
MYYK AS tar ditt personvern alvorlig. For oss er det viktig at du skal ha tillit til at vi lagrer og behandler personopplysninger på en trygg og sikker måte. Derfor har vi inngått databehandleravtaler med våre tredjepartsaktører. Disse databehandleravtalene regulerer hvordan tredjepartsaktører kan behandle data som blir tilgjengeliggjort for dem. Avtalene sier at en tredjepartsaktør kun får behandle personopplysninger på MYYK sine vegne og til et definert formål.

All behandling av personopplysninger som vi foretar skjer innenfor EU/EØS – området.

Klager
Dersom du mener at vår behandling av personopplysninger ikke stemmer med det vi har beskrevet her eller at vi på andre måter bryter personvernlovgivningen, så kan du klage til Datatilsynet.

Du finner informasjon om hvordan kontakte Datatilsynet på Datatilsynets nettsider: datatilsynet.no.

Endringer
Hvis det skulle skje endring av våre tjenester eller endringer i regelverket om behandling av personopplysninger, kan det medføre forandring i informasjonen du er gitt her. Hvis vi har dine kontaktopplysninger vil vi gjøre deg oppmerksom på disse forandringene. Ellers vil oppdatert informasjon alltid finnes lett tilgjengelig på vår nettside.