Puteprat med Maja Hattvang

Maja Hattvang er for veteran å regne når det kommer til blogging her til lands, på
majahattvang.no skriver hun om mote, bøker, hudpleie og diverse livsstilsrelaterte emner, dette gjør hun i tillegg til jobben som innholdsredaktør i Cappelen Damm. Hun har gitt denne boka om naturlig hudpleie og har ikke så mye til overs for musikk i innsovingsfasen eller oppvåkningsfasen.

Har du noen faste kveldsrutiner?
Maja: Min nyeste kveldsrutine er å pusse tenner og gjennomføre et relativt omfattende hudpleierituale en gang mellom halv ni og halv ti, deretter legger jeg meg for å lese eller se på noe fram til lyset slukkes rett etter ti. Det anbefales.

Hva har du alltid liggende på nattbordet?
Maja: En bok jeg leser, en bok jeg ikke leser, telefonen, en hårstrikk og et vannglass. Har aldri skjønt dette med å drikke vann om natta før jeg ble samboer med en fanatisk vanndrikker som alltid passer på at det står friskt vann på nattbordet mitt. Hvis jeg prøver å drikke av det samme vannet om morgenen skriker hun «ikke drikk det gamle vannet» og løper og henter nytt til meg.

Hva kommer aldri inn på soverommet ditt?
Maja: Jeg vil helst spise, jobbe og alt mulig i senga så det er ikke så strenge regler her.

Bok eller tv-serie på senga? 
Maja: Begge deler! 

Hva er det siste du gjør før du legger deg?
Maja: Jobber litt, antakelig.

Har du en favorittsang å sovne til?
Maja: Gud nei.

Hva er ditt beste go-to-råd når du ikke får sove?
Maja: Bli liggende, ikke sjekk mobilen, ikke skru på lyset. Tenk at du ligger i en bølge. Pust dypt.

Har du noe du må ha for å få sove?
Maja: Om sommeren må jeg ha sovemaske. Har et par veldig lux i silke, den ene er fra Chanel, LOL.

Sover du på rygg, mage eller på siden?
Maja: Hva som helst.

Har du soveromsvinduet åpent eller lukket?
Maja: Åpent.

Hvor mange timer søvn trenger du (egentlig) og hvor mange timer pleier du å sove hver natt?
Maja: Jeg trenger 8-9 timer. Ble mester i døgnrytme i høst så jeg casher inn alle sammen hver natt.
Hva er det første du gjør når du står opp?
Maja: Enten hopper jeg rett i treningsklær og løper en tur (wow hvem er jeg blitt), eller så går jeg i dusjen, for så å sitte i sofaen og drikke kaffe i en halvtime mens jeg stirrer ut i lufta.

Favorittsang å våkne til?
Maja: Musikk hører ikke sammen med soving eller våkning.

Har du noen morgenrutiner du må gjennomføre før dagen kan begynne?
Maja: Jeg kan synes det er litt chill innimellom å bare gå rett ut døra, men helst vil jeg dusje, drikke kaffe, spise havregrøt og sminke meg i tjue minutter.
Frokost på senga eller på kjøkkenet?
Maja: I senga helst, men oftest i sofaen eller ved spisebordet i stua. 

Hvis du kunne våkne opp hvor som helst i morgen, hvor ville du vært?
Maja: Et sted det ikke regner.