Stell av myyk-produkter

Riktig behandling gir langvarig glede

Slik tar du vare på sengetøy (og håndklær) fra MYYK

Vårt sengetøy er av steinvasket sateng og om du tar riktig vare på det kan det bli finere og mykere fra vask til vask.

Farget sengetøy

Farget sengetøy vrenges før du vasker det på opptil 60 grader. Om du vasker sengetøyet på 40 grader bevarer du fargen desto bedre.


Hvitt sengetøy

Du kan vaske hvitt sengetøy på 60 grader. Vreng og vask kun med annet hvitt sengetøy. 

 

Bør jeg bruke tørketrommel?

Sengetøyet vårt tåler tørketrommel, men pass på å ikke tromle det for hardt. Velg et tørkeprogram med lav varme og ta ut sengetøyet før det er helt tørt. 


Lar du sengetøyet lufttørke litt til slutt, bevarer du bomullsfibrene bedre og unngår skrukkete sengetøy. Om du lar tørkeprogrammet avslutte anbefaler vi å ta ut sengetøyet med en gang det er ferdig, for at det skal beholde mykheten sin livet ut. 

 

Kan sengetøyet strykes?

Om du vil beholde den fjærlette looken sengetøyet har fra steinvasken under produksjonen, anbefaler vi å ikke stryke sengetøyet. Sengetøyet kan strykes dersom du ønsker en ekstra glatt look.

  

Hvor ofte bør bør jeg bytte sengetøy?

Sengetøy bør skiftes hver uke eller annenhver uke. Skift gjerne mellom ulike sett så slipper du å stressvaske sengetøyet samme dag som du skal skifte. Tid, regelmessig bruk og hyppig vask vil til slutt også slite ut sengetøy, selv om det er av høy kvalitet. Vi anbefaler å bytte ut sengetøy når det begynner å se slitent ut. Flekker, løse sømmer, blass bomull og redusert mykhet vitner om at det kanskje snart er på tide å investere i nytt sengetøy. 


Tips! Putetrekk tar til seg olje fra hud, hår og ansiktsprodukter og dette kan påvirke kvaliteten i stoffet. Derfor kan du gjerne bytte ut putetrekket litt oftere enn resten av sengetøyet ditt.


Hva med håndklærne våre? 

Våre håndklær bør vaskes på skånsomt vaskeprogram på opptil 60 grader. Om du foretrekker bruk av tørketrommel bør du velge et program med lavere varme og avslutte programmet når håndklærne fortsatt er litt fuktige. Lar du programmet fullføre jobben anbefaler vi at du tar ut håndklærne med en gang det er ferdig.


OBS!Når håndklærne er helt nye anbefaler vi at du vasker dem to ganger før du tar dem i bruk. Det forbedrer absorberingsevnen til håndklærne.

 

Sånn bør du oppbevare dine MYYK-produkter
Vær bevisst på hvordan du oppbevarer bomull, så unngår du at sengetøy og håndklær gulner eller lukter innestengt. Ikke oppbevar bomull i plast. Sengetøyet ditt bør få lov til å puste det også.


VIKTIG! Husk å ikke kaste sengetøy eller håndklær i vanlig søppel. Vær snill med planeten og gi gammelt sengetøy eller håndkle til Fretex for materialgjenvinning. 

Sengetøy i
matt sateng

 

Steinvasket dynetrekk, putetrekk og laken i fire farger. Laget av langfibret kvalitetsbomull i Portugal. 

Ekstra myke 

håndklær

 

Dusj- og håndhåndklær vevet av langfibret kvalitetsbomull med "Zero Twist"-tråd. Absorberende, lette og ekstra myke.