Hjemme hos vår produktutvikler Jone Nielsen

Det siste tilskuddet hos oss i MYYK er vår nye produktutvikler Jone Nielsen. Jone har bakgrunn som designer for brands som Henrik Vibskov og Tom Wood, og har vel det vi vil kalle en godt utviklet estetisk sans. Nysgjerrige som vi er, dro vi på et hjemmebesøk for å snakke om farger, dyr, stil og kvaliteter.

Hvem: Jone Nielsen
Bor: På Carl Berner i Oslo
Jobb: Produktutvikler i MYYK
Hobbyer: Vintersport, fransk electro og pasta
Instagram: https://www.instagram.com/jone.nielsen

MYYK: Det er ingen hemmelighet at vi i Myyk er over gjennomsnittet begeistret for dyr, så før vi går inn på temaene stil, interiør og design, la oss snakke om det viktigste; hundene! Fortell oss alt vi trenger å vite. Hva slags rase er de, hvor gamle, hva heter de og hvorfor tror du hunder er perfekte ingredienser i fantastisk feed?

JONE: Max er en irsk setter på tre år, og Jeppe er en engelsk setter på 10 måneder. Sistnevnte, er en ekte korona-baby. Grunnen til at de funker i feed er jo ganske åpenbar; de er vakre, myke, kjærlige vesen som vekker gode følelser hos stort sett alle sammen.

MYYK: Lar du de komme opp i senga?

JONE: Seff! Vi referer til bikkjene som “gutta” – og gutta holder alltid sammen.

MYYK: Så sant, så sant, boys will be boys! Men Jone, fortell litt om deg selv. Vi vet jo en del, men gi oss en liten heispitch, selv om jobben er din.

JONE: Don't hate me, hate the money I see, clothes that I buy Ice that I wear, flows that I try Close your eyes, picture me rollin', Sixes, money foldin' Bitches, honeys that swollen to riches, Jone get in ya Most critically acclaimed Pulitzer Prize winner Best storyteller, thug narrator, my style's greater Model dater, big threat to a lot of you haters.

MYYK: When in doubt, ask Nas. Perfekt pitch, håper du tar det verset neste gang vi møtes i en heis. Vi vet du er over gjennomsnittet opptatt av farger og kan en del om farger. Fortell oss om farger! Hvorfor er farger viktig? Hva er en god farge?

JONE: Farger er viktig fordi de vekker følelser. Det som er interessant er at den samme fargen, for eksempel rød, kan vekke veldig forskjellige følelser hos forskjellige mennesker. Dette gjør at det ikke kan være noe som defineres som en “god farge” – fordi alt bestemmes og tolkes av tid, sted og rom. Konklusjon, alle farger er gode farger.

MYYK: Vi er ikke uenige i det. De som kjenner Myyk, vet at vi er opptatt av kvaliteten på det vi lager. Kan ikke du, som er helt nørd på dette, fortelle oss litt om hvordan du tenker på kvalitet.

JONE: Før handlet kvalitet mye om holdbarhet for meg. Nå er dette begrepet i sterk endring og jeg har tillagt flere andre aspekter. For eksempel miljøpåvirkning gjennom produksjon og transport, arbeidsvilkår for produsentene, samt foredlingen av råvarene for å nevne noe. Kvalitet er med andre ord sterkt knyttet til et holistisk tankesett som penetrerer hele verdikjeden i produksjonen. Jeg liker personlig å være bevisst på miljøfotavtrykket jeg legger igjen før jeg stikker herfra, og det synes jeg alle andre burde være opptatt av også.

MYYK: Der er vi helt på linje. Nå har vi vært mer enn lenge nok i denne pandemien, så det typiske for alle er vel hjemmekontor og digitale møter, men fortell oss litt om en typisk arbeidsuke. Gjerne med litt fritid også. Hvordan jobber en produktutvikler?

JONE: Mye av jobben går ut på å skape gode relasjoner på samme måte som man gjør med vennene sine. For å få gode produkter levert, må man ha et godt forhold til de som gjør jobben for deg. Jeg vil si at dette er en jobb fordelt 20/80 mellom rene kreative prosesser, og administrativ oppfølging og relasjonsbygging via mail, telefon og Skype. Jeg jobber hver dag med å følge opp alle løse produksjonstråder vi har ute i Europa. I tillegg leter jeg etter inspirasjon gjennom musikk, intervjuer, film, bøker og magasiner. Når jeg har fri, tenker jeg som en soldat, og en soldat bør feste når han kan. Eller hvordan var det den gikk igjen? Neida, men en god balanse mellom business og fritid tror jeg er viktig for å gjøre en god jobb og leve bra.

MYYK: Tja, tror vel det egentlig er “En god soldat hviler når han kan…” Men det er mye god hvile i en bra fest, i hvert fall dagen derpå. Apropos hvile, dette med at vi er mye hjemme er jo en fin segway over til neste spørsmål, for hva tenker du kjennetegner et godt hjem?

JONE: Et godt hjem skal føles som en klem. Du skal være god og varm, ha uendelige mengder varmtvann, en kjøkkenvifte som funker, en sofa du kan ligge i en hel søndag og en haug med blomster på alle bord.

MYYK: Dette med kjøkkenvifte er søren meg sant, her på mitt kjøkken er det en som har nådd middagshøyden for lengst. En haug med blomster er undervurdert, men hva er det fineste/det du er mest glad i i leiligheten din? (Ikke lov å si levende mennesker eller dyr).

JONE: Min kjærlighet til ting er dessverre kortvarig. Det ligger nok kanskje i alle kreative menneskers natur. Når det er sagt, så kjøpte jeg meg en lyseblå kinesisk dragehund i porselen. Den skal visstnok beskytte hjemmet mot onde ånder. Vet ikke helt om det funker, men den er jeg blitt veldig glad i.

MYYK: Vi ba deg ikke nevne dyr, men så klarte du å omgå spørsmålet, veldig smart Jone, veldig smart! Prøv å vri deg unna dette her: Hvis du må brekke ned din interiørstil i 5 komponenter…

JONE: 

  1. Fargerik
  2. Kontrastfylt
  3. WIP
  4. Humoristisk
  5. Dyreinspirt

MYYK: Work in progress ja, som livet selv si! Fortell oss om soverommet ditt. Hvor viktig er det for deg og hvordan vil du beskrive det?

JONE: Jeg må bli glad av å både legge meg og å våkne opp der. Pastellvegger funker bra som lykkepille både på kveldstid og ved morgengry. Og friske blomster. Du kan ikke bli sur av fine blomster.

MYYK: Ikke uenig, blomster er medisin. Apropos estetisk medisin, du har jo en bakgrunn fra mote, vi kommer derfor ikke utenom dette med stil. For oss virker det som om du har en rød tråd gjennom hele ditt estetiske uttrykk. Kan du si noe om det?

JONE: Min røde tråd er at det ikke er noen rød tråd. Jeg har dog en leveregel: Hvorfor se ut som et tornekratt, hvis man kan se ut som en blomstereng? Carpe diem! ;)

MYYK: Blomster og dyr. Det er nok det som er din røde tråd Jone. Hvis du kunne flyttet inn i et valgfritt soverom eller byttet soverom med noen for en uke. Hvilket eller hvem sitt?

JONE: Jeg har ikke sett så mange soverom egentlig. Jeg tror dette er det aller mest private rommet i ethvert menneskes leilighet eller hus, og folk pleier verne ganske godt om det. Jeg drømmer dog om å sove i et rom med glassvegg i front og fritt skue over norges vakre fjellnatur.

MYYK: Det er sant, det aller helligste. Hvordan så hjemmet ditt ut da du var liten/vokste opp, var det designhimmelen eller var det noe helt annet? Husker du ditt første soverom?

JONE: Jeg har vokst opp i et helt vanlig arbeiderklassehjem der favoritten var noen brune Luna skinnstoler fra Hjellegjerde. De elsker jeg den dag idag, men nå er de blitt hundeseng. Rommet mitt var fylt av fornektelse og forgudelse. Veggene var tapetsert av Claudia Schiffer, Alan Shearer og utstoppede sommerfugler og jeg hadde enda ikke kommet ut av skapet.

MYYK: En toppmodell og en toppscorer på veggen. Best of both worlds det der da. La oss si det finnes to typer mennesker i verden; de som ommøblerte og fikset på rommet sitt da de var små, og de som ikke gjorde det. Hvilken av de var du?

JONE: eg pleide ikke ommøblere så mye som barn. Hadde et veldig lite soverom. Jeg husker likevel jeg drev et lite utendørs-arkitektbyrå der jeg bygde et kollektiv for 5 abbor ved hjelp av et gammelt badekar.

MYYK: Ommøblering i naturen er også ommøblering, mener det er noe som aldri kommer aldri inn på soverommet ditt?

JONE: Du skal aldri si aldri!

MYYK: Du er ikke svart/hvitt, det skal du ha. En ekte kreativ sjel. Kreativitet og drømmer går jo hånd i hånd. Har du en «morsom» søvnhistorie, noen drømmer du husker, eller har du et sjukt bra søvntips du pleier å ty til?

JONE: Husker egentlig aldri hva jeg drømmer jeg. Og jeg har aldri problemer med å sove. En sjelden gang, hvis jeg må, kjører jeg den klassiske “telle sauer”-metoden, men det pleier bare å stresse meg fordi sauene etterhvert kommer i alle regnbuens farger.

MYYK: Selv i drømme dukker fargene opp. Nydelig. Takk for praten, sees på den andre siden!

Foto: Linn Ellevseth