6 myter om stell og vask av sengetøy og håndklær

Hvor ofte bør du skifte på senga? Må sengetøy vaskes på 60 grader? Må man bruke skyllemiddel? Se vår produktutvikler Jone og renholdsekspert Caroline Heyerdahl fra Csoaps knuse velkjente myter om sengetøyvask, bruk av tørketrommel og mye, mye mer.

 

Jone Nielsen, produktutvikler i Myyk, og Caroline Heyerdahl, dama bak C Soaps, gir deg de beste tipsene om vask og stell av sengetøy og håndklær.

Må sengetøy og håndklær kokvaskes?

00:41

Nope, nye vaskemaskiner er såpass bra at det holder i massevis å vaske på 40 grader. Men du kan gjerne vaske på 60 grader en gang i blant. Et tips på håndklær er å fukte eventuelle flekker, legge litt oppvaskmiddel på, la det ligge over natten, og vaske det dagen etterpå.

Bør sengetøy tørketromles?

01:49

Nei, det beste for Myyk-produktene dine er faktisk å vaske det, og så lufttørke dem. Da vil den myke følelsen vare lenge. Sånn sparer du også masse strøm. 😉

Må man bruke skyllemiddel for å få sengetøyet mykt?

02:45

Du trenger ikke skyllemiddel på Myyk-produktene dine. Det er faktisk veldig lite miljøvennlig. Men det lukter godt, da...

Bør jeg bruke nytt håndkle hver gang jeg dusjer?

04:03

Ingen grunn til det, med mindre du har vært syk eller noe. Men pass på at håndklærne tørker raskt mellom hver bruk. Lukt på håndkle, dersom det lukter funky, skal det til vask. 40 grader er mer enn nok. 04:35 - Hvor ofte bør du skifte på sengen?

02:45

En gang i uken er veldig bra! Da holder man bakterier og midd unna. Men det viktigste er lufting! Lukk opp vinduet hver morgen, legg dynen til siden og puten på høykant. Så lar du det stå og gjennomlufte i 3-5 minutter.

Hvordan får jeg vekk flekker på sengetøyet og håndklene?

06:00

Ta litt oppvasksåpe på flekken, og la akkurat det område ligge i vann i løpet av dagen. Så tar du det i maskinen på 40 grader på kvelden. Slik vil 95 % av alle flekker bli borte.

Carolines tips for å bevare mykheten

07:03

Dropp den miljøfientlige tøymykneren, og bruk heller litt edikk med duftolje blandet inn. Da blir håndklær og sengetøy som nye. Det holdet å gjøre en gang i mellom.

Hvordan holder du hvite håndklær hvite? Heng de ute i sola! Solbleking er effektivt. Ved nød kan du bruke klorin.

Se alle våre sengetøy her.

Se alle våre håndklær her