Slik skaper du et perfekt hjemmekontor

Slik skaper du et perfekt hjemmekontor

Det siste året har vi alle blitt ufrivillig godt kjent med hjemmekontoret. Men ellers kan det være mange gode grunner til at man en gang i blant ønsker å jobbe hjemmefra. Enten det er for å komme inn i en god arbeidsflyt uten avbrytelser fra kollegaer, eller bare være tilgjengelig mellom åtte til seks for å ta i mot vaskemaskin-reparatøren. 


Vi har samlet noen tips til hvordan du kan skape et hjemmekontor du faktisk kan jobbe fra.  

 

Business in the front, party in the back 

Selv om du jobber hjemmefra, kan det være lurt å følge dine vante morgenrutiner. Ta deg en dusj, tørk deg med myke håndklær og ta på deg noe annet enn kosedressen. Du trenger ikke sitte med blazer eller drakt, men tenk at du skal være presentabel om det plutselig skulle dukke opp et innkommende videoanrop fra sjefen. Det å kle seg litt opp, selv om man er hjemme, kan også hjelpe underbevisstheten din til å forstå at det er viktig arbeid som skal gjøres. Altså helst ikke sånn som dette (for ofte):

 


Arbeide-i-huset, ikke husarbeid

Når man jobber hjemmefra kan det være vanskelig å stå imot den uvante følelsen at husarbeid faktisk frister. Det skjer! Bruk kvelden i forveien på å rydde og vaske litt slik at du ikke har noen oppgaver som henger over deg, som for eksempel en full oppvaskkum. 


Finn din flytsone 

For å oppnå best mulig arbeidsflyt hjemmefra er det lurt å rigge deg til så du faktisk får konsentrert deg. De fleste av oss har ikke et ekstra rom der vi kan sette opp et permanent hjemmekontor, men vårt tips er å forsøke å skape en hjemmekontor-sone. Har du mulighet til å sette pulten mot et vindu, er du heldig. Utsikt, samt det å få naturlig lys gjennom arbeidsdagen er både avslappende og kan trigge kreativiteten. En annen fordel med å ha en egen arbeidspult, kontra å jobbe fra kjøkkenbordet, er at du slipper rotet det medfører og du kan fokusere på jobben som skal gjøres. 

 


En god stol 

Dette punktet er selvforklarende, men også veldig viktig. En god sittestilling bidrar til produktivitet og er snill mot ryggen din. Hvis hjemmekontoret ditt er i stua, finnes det flere kontorstoler som ikke nødvendigvis ser ut som det. 

For eksempel denne fra Ikea:

Eller disse fra Vitra om budsjettet tillater det:

 

Smart oppbevaring 

Uansett om hjemmekontorplassen er midlertidig eller permanent, kan det være lurt å investere i oppbevaringsløsninger. Papir og annet som er jobbrelatert bør pakkes vekk når arbeidsdagen er over, ikke ligge å slenge. 


Inspirerende nips

9 av 10 psykologer anbefaler en ryddig arbeidsplass for optimal produktivitet (regner vi med), men å gjøre den personlig kan være både hyggelig og inspirerende. Gjør pulten din fin med en grønn plante, noen He-Man-figurer fra barndommen eller bilder av folk du er glad i. 

 

 

Jobb fra senga?

Vi skulle gjerne anbefalt deg å jobbe fra senga omslynget i vårt myke sengetøy, men å ta med jobben i senga kan vi ikke anbefale med god samvittighet. Det kan gå greit en gang iblant, men det bør absolutt ikke gjøres til en hjemmekontorvane. Selv om det er sjukt digg. 


Ikke glem å logg av 

En av utfordringene ved hjemmekontor kan være at du ikke har en klar grense på når arbeidsdagen er over. Skru av datamaskinen og rydd pulten når du har gjort arbeidsoppgavene dine. 

Leser neste

Puteprat med Maria Stenersen
Puteprat med Maria Stenersen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA, og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.