MYYK er GOTS-sertifisert. Hva innebærer egentlig det?

Vi er glade for å kunne informere om at alle våre produkter nå er GOTS-sertifiserte. 

Det betyr at hvert eneste steg i produksjonsprosessen, fra plukking av bomull til pakking av produkter i resirkulert plast, er gjort 100% etisk etter de strenge standarden til GOTS – the Global Organic Textile Standard. 

Hvorfor er det viktig?

Grunntanken bak MYYK er at produktene vi bruker hver dag burde være av høy kvalitet, men uten en pris som koster deg nattesøvnen. Og med det mener vi at produktene ikke bare skal være fornuftig priset (se vår prismodell her), men at du, og vi, skal være sikre på at produktet er fremstilt på en måte som både er til det beste for miljøet og rettferdig for alle i verdikjeden. 

GOTS er den mest omfattende og internasjonalt anerkjente standarden innenfor tekstilindustrien. Sertifiseringen sørger for full gjennomsiktighet i alle ledd av produksjonen. 

Økologisk bomull

GOTS krever minimum bruk av 70 % økologisk dyrkede fibre for å kvalifisere til sertifisering. Alle våre produkter er laget med 100% sertifisert økologisk bomull.

Visste du at det er stor forskjell på økologisk og «vanlig» bomull? Når du velger et GOTS-sertifisert produkt bidrar du til bomullsproduksjon som bruker betraktelig mindre vann og ingen kjemikalier som skader jordsmonn og luft. 

Miljøvennlig emballasje

Alle varer må også følge krav om mer bærekraftig emballasje, det betyr at alt papir, papp og plast som vi bruker er resirkulert. Men selv om vi følger alle kravene satt fra GOTS, så har vi satt oss som mål å videreutvikle vår emballasje for å bli enda grønnere i 2021.

Ingen skumle kjemikalier

All vår økologiske bomull holdes helt separert fra konvensjonell bomull gjennom hele produksjonsprosessen. Dette gjøres for at det ikke skal komme i kontakt med noen former for skadelige kjemikalier. 

Alt fra bruk av fargestoffer til vannforbruk følger strenge krav - både for at du som sluttkunde og miljøet kan føle seg trygge på at produktene blir fremstilt så miljøvennlig som mulig.

Rettferdig for alle

En av de viktigste grunnene til at vi ønsket GOTS på tvers av alle våre produkter, er at denne sertifiseringen, i motsetning til andre bransjestandarder, også sikrer rettighetene til alle som jobber med produktene våre. 

Dette gjelder spesielt de som plukker og fremstiller den økologiske bomullen vi bruker i alle MYYK produkter. Med GOTS er vi garantert at alle arbeidere har trygge arbeidsomgivelser og rettferdige lønninger. Arbeidsuken er begrenset til 48 timer og alltid med en fridag. All overtid er frivillig og skal betales til en høyere timesats. I tillegg skal alle arbeidere ha mulighet til å organisere seg.  

Under finner du en video fra GOTS - for deg som vil vite enda litt mer om hvorfor vi mener denne sertifiseringen er viktig for alle som jobber med tekstilprodukter.